jan 102010
 

Jeg får ofte spørsmål om hvordan det er å være gravid, og tenkte jeg nå skulle prøve å sette noen ord på det..
Det er vanskelig å sette ord på hvordan det er å være gravid, for ingen svangerskap er like.

Fra den dagen vi fant ut at jeg var gravid har jeg egentlig bare smilt fra øre til øre. Tanken på at det vokser og er ett levende menneske inni magen min gjør meg så lykkelig. Nyheten ble tatt godt imot hos både familie og venner, og de gleder seg på våre vegne.

I Uke 8 av svangerskapet fikk jeg sterk bekkenløsning. Jeg måtte begynne med fysioterapi og kiropraktor. Jeg klarte så vidt å snu meg i sengen, og jeg skrek av smerte enkelte ganger. Etter noen behandlinger hos fysio oppdaget de at jeg hadde bekkenlåsning i tillegg til denne bekkenløsningen. Dette er jeg enda ikke kvitt. Jeg går til behandling enda, og jeg har egentlig innsett at jeg må gå med dette til babyen kommer. Er veldig spent på hvordan det blir i slutten av svangerskapet. Det er veldig opp og ned på smertene, men jeg kjenner det hele tiden i korsryggen. I tillegg sliter jeg med vond korsrygg som lager sine egne knekkelyder når jeg reiser meg, og leer på meg i det hele tatt. For å sette det på spissen, jeg kunne ikke vært foruten dette fordi jeg vet det kommer noe alderles nydelig til verden!

Jeg var også plaget av svangerskapskvalme, men det er jeg heldigvis kvitt nå. Jeg spiste, kastet opp og sov. I tillegg til kvalmen visste jeg at hodepinen kom snikende på meg hver dag. Men fortsatt, det ER verdt det!

I uke 14 av svangerskapet begynte jeg å kunne kjenne disse "boblene" i magen. Og det var ingenting annet enn babyen som beveget på seg. Uken etter kunne jeg kjenne små spark, veldig svake og ikke hver dag. Derimot i uke 18 lå jeg i sengen min en dag. Jeg klemte litt på magen, og babyen sparket hver gang etter jeg klemte til litt. Akkuratt som om "hvis du pirker på meg, så sparker jeg tilbake". Jeg smilte fra øre til øre der jeg lå i sengen og snakket ikke om annet til kjæresten min. Det var veldig spessielt for meg. Enda mer spessielt var det da kjæresten min kunne kjenne bevegelsene. Nå pleier han å legge øret sitt nedtil magen for å lytte, kjenne og snakke til vesla vår. Det varmer hjertet mitt å se han gjøre dette. Jeg er glad jeg har en ved min side som jeg vet kommer til å stille opp 100% for Ida Emilie. Han blir en flott pappa!

I uke 15 fikk vi vite at det var en liten prinsesse i magen min, og jeg legger ikke sjul på at det kom noen ekstra tårer da jordmoren som utførte ultralyden sa det. Jeg hadde selvsagt vært glad om det var gutt også, ikke missforstå. Jeg har ønsket meg jente fra jeg var liten, og nå sitter jeg med denne jenta i magen, det er en ubeskrivelig følelse.

Nå som jeg snart er i uke 30 har jeg faktisk blitt bedre. Bekkenløsningen er der, men kvalmen er borte. Smertene er ikke så intense lenger, men jeg merker det om jeg går mye en dag. Det er viktig for meg å ha gode sko på beina, og mine nydelige Nike Shox svikter meg aldri. Disse kommer jeg også til å bruke når jeg skal på trilletur etterhvert. Det er viktig å ha noe godt på beina, som støtter og gir bra fotfeste. Nå for tiden er det jo så glatt at halve kunne vært nok, da er det også godt å ha kjæresten å holde seg i når vi er ute å går.

Jeg kjenner masse bevegelse i magen for tiden. Hun snur på seg, sparker i ribbein og overalt. Magen hopper i rytmisk takt når hun hikker, noe hun gjør masse av. Stakkar, hun må bli sliten av all den hikkingen, men det er bra for lungene hennes. Søvnmønsteret til Ida Emilie er så som så. Hun våkner veldig når jeg går å legger meg, og er veldig mye våken på dagen. Jeg vet at babyer kan sparke og bevege på seg selvom de sover i magen.

Jeg kan si at jeg føler meg stolt, som har fått den gaven som å kunne bli gravid. Det er faktisk ikke alle som gjør det, og hadde jeg vært i dems situasjon hadde jeg vært veldig lei meg. Jeg nyter å være gravid, og jeg er veldig glad i Ida Emilie som ligger i magen min. Jeg gleder meg kjempe masse til å treffe henne, og får tører i øyekroken ved tanken :)
Jeg er rett og slett lykkelig, og ville ikke byttet bort livet mitt mot noe annet her i verden!

Tenk, jeg og kjæresten min skal bli foreldre til denne nydelige jenta!

Nå skal jeg lage bolledeig å sette den til heving, håper de blir gode =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>