Gözleme in my ♥

IMG_0579 IMG_0616 IMG_0574 IMG_0564 IMG_0555 IMG_0567 IMG_0615Har fått helt dilla på gözleme med kjøttdeig så i dag igjen tok vi turen til Kent Orman med drikke, melon, druer og kjøpte med oss gözleme på veien. Satt i skyggen og tok meg selv i å hutre litt, den kalde luften og ingen sol var helt herlig. Kan ikke huske sist jeg fikk fryse gåsehud liksom. Solsikkene var desverre borte så det gule landskapet jeg ville vise mamma var redusert til noe trasig landskap. Lek, kos og kjærlighet var en perfekt start på mandagen. En uke til vi reiser på ferie nå så hver eneste dag fremover må bare nytes mest mulig nå.

I dag

2014-09-14 13 2014-09-14 14 2014-09-14 16 IMG_0280 2014-09-14 15 IMG_0263 IMG_0279I dag var det mini som bestemte hvilke gater vi gikk inn mot sentrum. Nye gater, noen omveier og mye fint å se. Funnet ut at jeg er veldig mer glad i gamle slitte bygninger hvor klesvasken henger fra mange leiligheter enn de nyere bygningene som ofte ser mer sterile ut.

I dag har vi lunsjet med Linda på Marina. God hamburger, kjekke kelner mannen min, flinke mini og veldig hyggelig selskap.

I dag så jeg at treet mitt sto i full blomst. Så utrolig vakkert på denne tiden av året med piggestammen og fantastiske blomster på. Det treet gir meg glade tanker. Små gleder.

I dag var andre gang jeg har vært utfor døra denne uka. Formen er dertil om dagen. Så trøtt at jeg finner ikke ord.

I dag gikk vi en liten ettermiddagstur med mamma og fant en ny park. Så masse lekende barn som trekker ut når sola er på tur ned og ikke brenner mer.

I dag kjøpte jeg ett gult foldeskjørt og ett grått maxi skjørt. Gult er kult og grått er rått. Fra en skikkelig jallabutikk. Midt i blandt typisk village mote finner man ofte noen skatter og i disse butikkene er det billig. Skjørt til 30,- og 60,- nok klager man ikke på.

I kveld tar jeg tidlig kveld, inviterer med meg Harry Hole i senga og satser på iallefall ett kapittel før jeg er langt vekk i drømmeland.

Hva har dere gjort i dag da¿

 

 

This is NOT ok

catsVærsåsnill å dropp disse turene med hest og vogn når dere er her nede på ferie. Det er ikke romantisk, det er ikke kos. Hestene lider, de lider virkelig. De løper på asfalt hele dagen, de står i solsteken og de får ikke det de trenger av påfyll iløpet av en dag. Hestene løper rett å slett til de kollapser og da blir de gjerne bare dumpet der de ligger eller rett i nærheten. Dumpet for å dø, for de er ikke verdt noe mer. Så løper ene hesten alene med vognen, utslitt, til en ny hest tar plass ved siden hans. Der løper de side ved side til nestemann kollapser. Alt for å gledes turister som ønsker seg en romantisk vogntur rundt på gatene her i Alanya og ellers i Tyrkia. Dette er en skammelig stygg industri. Men så lenge det er etterspørsel så vil det være tilstede. Jeg skulle så ønske at alle kunne gå til en regelrett boikott av disse vognturene, stoppe etterspørselen.

Ber alle dere mine lesere om å spre dette videre til alle dere kjenner, og værsåsnill, aldri ta en sånn her vogntur.

Bildet er hentet på facebook

Her er en link til ett innlegg jeg skrev i september i fjor med to grupper man kan bli medlem av. Her ser man hvilken jobb de gjør, hva som trengs og hvordan man kan donere.

Wednesday snaps

IMG_0448 IMG_0475 IMG_0469 IMG_0441 IMG_0452 IMG_0450 IMG_0453 IMG_0467 IMG_0464 IMG_0449I present to you random snaps fra kveldens tur på havna. Himla fin denne byen min det må jeg si. Her skal jeg bli gammel å grå og da dere, da skal jeg sitte hver dag på en benk, spise mais og nøtter mens jeg forer katter og snakker tull med like gamle og grå venner. Mye kos blir det også før den tid det skal vites.

Ha en fin onsdagskveld dere, for det skal jeg ha. Med film, nam og kos ♥

In the near future

IMG_0344

skal jeg lage spillelister som minner meg om fine gamle dager og kjære øyeblikk

skal jeg krølle meg sammen i sofaen til Maria, spise pizzakjeller pizza og se the bachelor in paradise

skal jeg organisere alt rotet som er stuet rundt omkring og hive vekk masse

skal jeg laminere en vaskeliste som tom Martha Stewart ville blitt stolt av

skal jeg gå en tur på måfå og fotografere alt som er vakkert rundt meg

skal jeg spise fårikål og annet snack som jeg har savnet

skal jeg dele noe vanvittig fint og vakkert med dere

IMG_0342

skal jeg bytte ut glade sommernegler med enda finere høstnegler

skal jeg ha en romantisk filmkveld maraton som fyller hele kroppen med kjærlighet

skal jeg ha en tilsvarende skrekkfilm kveld som gjør at jeg ikke tørr å stå opp å tisse på natta

skal jeg ut å finne stoffer til nye versjoner av min favoritt kjole som er blå og prikkete og veldig veldig fin

skal jeg få meg en fugl, eller fisk

skal jeg fylle på leilighetene vår med nye mørkere farger på alle vegger, sofa fra ikea og blomster, masse blomster, bare fordi grønt er skjønt

skal jeg ut å fotografere solnedgangen

IMG_0347

Men aller først nå skal vi ut å gå en kveldstur på havna før vi stikker innom baba å sier hei.

Blå korker på flaske

IMG_0262Dere som er her nede ofte, har dere lagt merke til de store plastflaskene rundt om i byen som inneholder blå korker fra vannflasker¿

Dette er noe som er ment til de handicappede. Det er ett tyrkisk firma som tar i mot disse her og til gjengjeld da skalffer til veie hjelpemidler som handicappede har behov for. Str på hjelpemidlet vil da basere seg på antall kapsler som er innlevert.

Dette er noe som er lett å støtte opp under og som ikke koster deg noenting. Vi har begynt å spare opp korkene nå før vi kaster vannflaskene også hiver vi de på en dag det passer.

A walk in the rain

IMG_0375 IMG_0373 IMG_0411 IMG_0395 IMG_0417 IMG_0416 IMG_0418Oh my how I love this weather ♥

I dag begynte med strålende sol og blå himmel før det nå i ettermiddag ble overskyet og himmelen valgte å åpne seg. Vi gikk ut for å få med oss regnet, gikk litt i gatene og stoppet opp når det ble som verst. Fant en nydelig liten kafe ikke så langt unna her jeg bor som vi definitivt skal tilbake til.

Mer en deilig med litt regn etter en lang varm periode.

Så over til noe helt annet. Som blogger kan man regne med reaksjoner på ting og tang som skrives her inne og det er helt ok. Men dette her er ikke ok for meg

håper mannen din og familien din liker at du er så ivrig da på internett i blogg og diverse;) Å brette ut hele hans privatliv trodde jeg ingen tyrkere likte fra en tyrkisk kone ihvertfall…..ja, ja ha en god dag videre da;)

ok, så hyggelig, skal nevne det for han neste gang jeg er i Alanya da, så moderne tyrker han er blitt;)

Ettersom jeg tydeligvis bretter ut hele privatlivet hans så tenker jeg at vi kanskje bare kutter han ut herfra for en periode til en viss norsk dame klarer å la være å trykke seg inn på bloggen min. Og til deg det gjelder, du er mer enn velkommen til å oppsøke mannen min og nevne det til han hva du syns om bloggen min. Han blir nok å minne deg på at han ikke har en tyrkisk kone men heller en norsk kone.

Yağmur yağıyor

IMG_0312 IMG_0310 IMG_0316 IMG_0321 IMG_0338 IMG_0330Lykke på jord for endelig kom regnet ♥

Vi har kost oss ute på balkongen langt over leggetid med å se på regnet som fosset ned. Herlighet så godt det var å fryse igjen når den kjølige vinden kom og la seg rundt oss. Sammen med iskalde regndråper kom gåsehuden frem og jeg hadde helt glemt hvor deilig det er å kjenne at huden lever i kaldt vær. Dette har jeg lengtet etter det skal dere vite! Litt lyn og torden samt det sedvanlige strømbruddet fulgte også med. Nå går vi fine tider i møte og det blir deilige dager uten den klamme luftfuktigheten og forhåpentligvis litt flere regnkvelder!