M O N D A Y 28/7

banuyildir-sekerbayrami

Sevelim – Sevilelim (la oss elske og bli elsket)

Nå er ramadan over, faste mnd for muslimer som jeg regner med  de aller fleste vet hva gå ut på. Vi har ikke fulgt ramadan i år rett å slett fordi det er for varmt og jeg ser på det som uansvarlig å ikke drikke vann i det minste på dagtid. F jobber såpass hardt at det var ikke aktuelt engang for hans del. Mange er nok uenig i vår avgjørelse og regner med endel konvertitter blir å sette noe i halsen av dette her. Har allerede fått kommentarer på uanstendig strandtøy nå under ramadan.. Men det fine med islam er at man skal være veldig forsiktig med å dømme andre, spesielt under ramadan er det fyfy! Hvordan man praktiserer er helt opp til en selv. Man skal alle stå foran Allah en dag, og det er kun han som kan vurdere hvordan vektskålen tipper.

I dag starter seker bayram (sukker fest) som er avslutningen på ramadan. Denne varer 3 dager og går kort ut på at man nå feirer at ramadan er over ved å besøke familie og venner hvor man spiser masse kaker og drikker te. Skoler, det offentlige og flere private kontorer har stengt disse dagene. Dagene før brukes på endel personlig vedlikehold, det handles inn mye søtsaker og flinke damer lager bla baklava til besøkende. Det er veldig viktig å vise de eldre respekt nå og man hilser de ved å kysse den høyre hånden demmes før man fører den til panna. Dette er noe som går veldig ut over min personlige intim sone så jeg hilser kun sånn på svigermor og hala. Det er også vanlig at de yngre drar på besøk til den eldre garde og ikke omvendt. Ungene her går noe ala julebukk bortsett fra at de ikke synger når man åpner døra men heller hilser med ett bayramınız kutlu olsun (happy bayram). Vi har skåler ved døra fulle av namnam men spørs hvor mye som er igjen når mini ser skåla. Det er også vanlig å besøke gravsteder nå, og i F sin familie så går turen til min svigerfar sin grav hvor de ser over alt før de ber en felles bønn.

F jobber hele dagen i dag. Min dag ble ikke helt som planlagt med strandkos og venner men vi koser oss hjemme jeg og mini. I morgen blir det village hele dagen og skikkelig feiring.

S U N D A Y 27/7

2014-07-27 15.22.11 2014-07-27 15.01.10 2014-07-27 15.13.54 2014-07-27 15.17.23 2014-07-27 15.18.04Ulaş ♥ I came, I saw and I feel in love!

Mitt nye lille paradis hvor det nesten ikke er andre mennesker. Så stille å rolig og ikke minst vakkert. Å sitte i de små kulpene mens man ser bølgene utenfor og bli å bli dusjet ned av kaldt vann innimellom er bare så deilig! Perfekt avslutning på en fin uke. Og i morgen velger vi å starte en ny uke og bayram akkurat her.

F R I D A Y 25/7

2014-07-24 16.39.33 2014-07-24 16.39.37 2014-07-24 16.39.21Æ e vældig heldig, for æ har en bæstevænn! Ho stille opp bestandig, og ho e aldri slæm. Vi har det aldri det kjedelig, vi finn på mytti rart, og om vi har det kjedelig, så finn vi på no snart! For du e værdns bæste ja det e itj no tvil! Og når æ tænke på dæ så kjæm det fort et smil! For når vi e sammen ja da har vi det bra! For vi e værdns bæste, bæste, bæstevænna! 

//Celine – Bæstevænna